Derfor træner hvalpeholdet 2 gange om ugen

Er indendørs træning naturlig træning?

Eller spurgt på en anden måde: Hvis din hvalp kan gå pænt og lægge sig ned indendøre. Kan den så gøre det samme udenfor?

Hvorfor er det lige, at hvalpeholdet skal træne 2 gange om ugen? For mange kan det være svært at afsætte tiden, men det er utroligt godt givet ud, og en del mere effektivt, fordi vi i den første tid i hvalpens liv hos dig, møder den imens den er helt fuldstændig åben overfor ny læring på et meget dybt plan. Vi kalder det hvalpens prægsningsfase, og når vi træner hvalpen i denne periode, sker der virkelig ting og sager!
Det betyder ikke at hvalpen ikke kan lære en hel masse selvom den allerede er blevet fx. 16 uger ved start af hvalpetræningen. Men her har vi fat dels i en mere selvstændig hvalp som egentlig også gerne vil udforske alting selv, og dels har vi fat i en anden del af dens hjerne. Nu snakker vi om indlæring. Prægning bliver en del af hvalpens varige adfærd. Indlæring kan glemmes over tid. Læs mere her …
prægningen

Glemmes aldrig

Når en hvalp er helt ung, bliver al påvirkning lagt ind på ‘harddisken’, ligesom hos børn. Det præges ind i hvalpens bevidsthed og underbevidsthed, og ofte bliver det aldrig glemt igen. Det vil vi gerne udnytte, for når hvalpen er præget rigtigt, kan den meget lettere navigere i at være sammen med dig og familien, og den bliver meget lettere at tage med rundt omkring.

VANEN

Igen og igen …

Hvis du skal bygge en ny vane, begynder du med at tænke meget bevidst om hvad du skal gøre, for at det bliver en fast rutine. Når du har gjort det igen og igen, bliver det til en rutine, og når du gentager rutinen hver dag, bliver det en vane. Det samme gælder for din hvalp. Første tur i snor  er noget rod. Men ved at gøre de samme ting igen og igen, bliver gåturen ved siden af dig til en vane.

samarbejdet

Den gode kontakt

I har helt sikkert en god kontakt derhjemme. Men den kontakt du og din hvalp får på en træningsbane, hvor der er sjovt at være, og hvor du er en aktiv del af alt det sjove, bliver præget ind i hvalpens bevidsthed, og den vil have en glædelig forventning til jeres samvær, som i (logrer med halen) “hvad skal vi nu lege, hva’?” og du vil have dens opmærksomhed på en helt anden måde. Med en god kontakt får I to et fantastisk samarbejde og en rigtig god indbyrdes forståelse. I kommer til at mødes på en slags fælles platform, hvor I bedre kan læse hinanden, og hvor du lærer din hvalp at forstå dig. Det kommer til at give pote! For når den grundlæggende kontakt er på plads, kommer alt andet meget nemmere til jer.

socialiseringen

At læse de andre

Din hvalp kommer fra et kuld, hvor den kender alle kuldsøskende. Dem kan den læse og forstå. Når den møder nye hunde med anderledes ører, anden haleføring, anden farve, andet aktivitetsniveau, anden måde at lege på, så kan den ikke forstå sproget 100%. Det er lidt som når du kommer fra København og snakker første gang med en fra Sønderborg. Igennem leg lærer din hvalp at læse og forstå alle racer, og den lærer at lege på en jævnbyrdig måde. God socialisering betyder meget for din hunds selvforståelse, og det vil også gøre, at din hund ikke er bange for andre hunde senere i livet. Ved at komme til træning – og leg – 2 gange om ugen, får vi sat din hunds forståelse af andre hunde fast.