Hvorfor overhovedet gå til hvalpetræning

Er indendørs træning naturlig træning?

Eller spurgt på en anden måde: Hvis din hvalp kan gå pænt og lægge sig ned indendøre. Kan den så gøre det samme udenfor?

Den lille, skønne uldtot flytter ind

Når hvalpen kommer hjem til dig i ca. 8-10 ugers alderen, er den stadigvæk i en fase i livet, hvor den er afhængig af sin mors beskyttelse. Den ved instinktivt, at det er bedst at holde sig i nærheden af dig, så den er bedst beskyttet.
I hygger jer, leger, går lidt ture… og det går jo egentlig meget godt. “Den er så utrolig nem” siger I måske til hinanden. Og det er den også – som regel. Altså når den ikke lige går amok på betrækket på sofaen eller river tapet ned i gangen, tisser på ungernes legetæppe, spiser legoklodser, mobiltelefoner og saltlakrids. Og sten.

Den er så utroligt nem

Men når den ligger på ryggen, helt afslappet, eller tumler rundt i haven med sine klumpede hvalpebevægelser, og når den ligger ved dig i sofaen, imens i ser fjernsyn. Eller når gåturen går over al forventning, for ja, ja, den trækker da lidt, men det går nok altsammen. Så er den skøn og nem. Ikk’?

Men …. nu sker der ting og sager i hovedet på ‘den bette’

 Så bliver den lidt ældre. Den nye verden, som den er landet i, bliver mere spændende, og stille og roligt mister du noget af de nære, dejlige kontakt I havde i begyndelsen. Din hvalp er måske 4 måneder, og begynder at være både stærkere og tungere. Og den er interesseret i alt andet end lige dig. Den er måske begyndt at ødelægge mere? Måske gør den af folk der går forbi? Og ligemeget hvad du siger eller gør, så hjælper det ikke en dyt.

Men når den så bliver teenager et sted omkring 5-6 måneders alderen, nogle lidt senere, så begynder du at tænke undrende og frustrerende på hvor den lille søde hvalp blev af -for nu har du lidt af et monster rendende rundt, der trækker, bider, gør – og andre ting, som er rigtig trælse.

Det er iøvrigt i denne fase, at mange opdrættere må omplacere hvalpen, fordi familierne ikke magter den længere. Det er også her, at mange hunde ender på internaterne

Det skal din hvalp IKKE, vel?

Undgå at din hvalp bliver til et monster 

Den kontakt, som din hvalp søger hos dig i starten, skal du udnytte.

Ved at etablere en rigtig god kontakt, ved hjælp af øvelser og træning, bygger du og hvalpen et tillidsforhold op.