Hvorfor træner vi ikke indenfor?

Er indendørs træning naturlig træning?

Eller spurgt på en anden måde: Hvis din hvalp kan gå pænt og lægge sig ned indendøre. Kan den så gøre det samme udenfor?

“Vi træner indenfor i en stor hal udenfor xx [by] så du altid er i tørvejr”

Sådan kan du møde en annonce for hvalpetræning, hvor det foregår indendørs. 

Og ja. Det ER jo fristende, at lade regntøjet blive hjemme, og kunne gå i tørvejr under hele træningen. 

Virkelig. Det ville være SÅ fedt. Ikk’?

Indendørs træning er bekvemt – og nemt

Når du træner din hvalp/hund indendørs, giver du dig selv de bedste betingelser for, at alle øvelser bliver en succes. Der er ingen interessant fært, ingen fugle, blades vislen, biler der kører forbi – eller cykler. Der er ingen naturlige lyde, båtten og dytten, biler der gasser op. Kort sagt: Den eneste forstyrrelse din hvalp – og du – har indendøre, er de andre hvalpe og deres førere. Og det er selvfølgelig også svært nok endda! 

Vejret ændrer sig ikke, temperaturen er til at holde ud, og din hvalp behøver ikke frakke på (hvis den er af en race der ellers har en på om vinteren). 

Dejligt. Nemt. Bekvemt. 

Og så skal I hjem og træne – på gåturen!

Altså gåturen …. udenfor.

Og nu begynder vanskelighederne.

For der hvor du havde det nemt, da du skulle modtage instrukser på hvalpeholdet, så får du nu en god gammeldags udfordring.

Fordi, hvor er det lige, at du egentlig gerne vil have, at din hund går pænt, kan sætte sig og lægge sig, komme når du kalder, være god med andre hunde?

 

Nu er du på gåtur med din hvalp. Og nu er der lugte, lyde, smådyr, fodspor fra andre hunde, møder med andre hunde, børn der græder. Der er busser og lastbiler. Cykler, barnevogne, løbehjul, der spurter forbi, lige ved siden af din hvalp. 

Der er forstyrrelser overalt. Og dem har du ikke lært at tackle til hundetræning. Og din hvalp kan have mega svært ved at fokusere på at samarbejde med dig, når der hele tiden er noget der forstyrrer.

“jeg kan ikke få min hvalp til at gå pænt derhjemme ….”

Miljøtræning skal være en fundamental del af hvalpetræningen

.Når du træner udendørs – i al slags vejr – vil du hen ad vejen opdage, at træning på holdet er næsten det samme som træning og gåtur derhjemme. Din hvalp vil blive mere og mere upåvirkelig overfor lyde, biler, råbende børn – og regnvejr. Og efterhånden som I får bygget den vigtige kontakt og tillid, og du får indarbejdet de værktøjer du får til hvalpetræning, vil du opdage, at din hvalp kan gå pænt, også imellem andre. Den kommer når du kalder – også i hundeskoven, og den kan koncentrere sig om jeres træning og samarbejde. 

Udendørs træning er træning i naturlige omgivelser, hvor din hvalp befinder sig allerbedst.